Bli framgångsrik som terapeut

Det finns ett enormt behov av terapeuter i samhället idag. Allt fler mår dåligt och den psykiska ohälsan gör att de som behöver hjälp av terapeuter och psykologer blir allt fler. Men trots detta är det inte helt enkelt att dra alla de kunder man vill till sin mottagning som terapeut. Det finns ett antal olika aktörer ute på marknaden som man konkurrerar med och att slå sig fram i denna miljö kan vara tufft. Här kommer därför ett antal tips på vad man kan tänka på som terapeut för att ens mottagning ska kunna bli så framgångsrik som möjligt, så att man helt enkelt kan hjälpa så många människor som möjligt.

Inredning

En sak som kanske inte alla lägger jättestor vikt vid men som är nog så viktig är inredningen på själva mottagningen där man ska verka som terapeut. Att miljön är professionell och ger ett intryck av att man vet vad man håller på med och tar den som kommer dit seriöst och på allvar är väldigt viktigt för att de kunder man lockar ska komma tillbaka. Därmed inte sagt att man behöver köpa det är absolut dyraste utan det kan räcka att tänka till så att helhetsintrycket av inredningen till exempel blir samlat. Att investera i till exempel någon typ av tv-möbel kan vara en bra idé. Denna tv-möbel kan användas både till själva mottagningen, men tv-möbeln kan också användas till väntrummet om man har ett sådant.

Rykte och marknadsföring

En av de absolut viktigaste delarna för att kunna lyckas som terapeut är såklart att bygga upp ett stabilt rykte. När människor letar efter en terapeut kommer de ofta att fråga nära och kära om de känner någon bra, men också att söka reda på all information de kan hitta på internet. Att därför se till att de kunder man redan har känner sig mer än nöjda och kommer att rekommendera en som terapeut är viktigt. Men det är såklart också viktigt att se till att man har en hög närvaro på internet och att använda sig av saker som till exempel sökmotoroptimering, för att kunna få många besökare på till exempel sin hemsida.

Det finns såklart också andra sätt att marknadsföra sig som terapeut, utöver genom sina kunder och genom sin hemsida på internet. Att arbeta med aktiv marknadsföring genom till exempel sociala medier kan vara en väldigt bra idé och bidra till att många som inte känner till ens mottagning från början får kännedom om den och överväger att kontakta den. Här är det viktigt att rikta sig till rätt målgrupp och en aspekt som är viktig att tänka på är den geografiska. Som terapeut är det självklart svårt att locka kunder från andra städer och därför är det bra om man lyckas publicera sin reklam i till exempel forum som är mer lokala. Att därför överväga saker som till exempel annonser i tidningen kan vara en bra idé när man ska marknadsföra sig själv som terapeut, men också saker som till exempel lokala Facebookgrupper kan fungera bra.